Toeslagen

Toeslagen vormen een aanvulling op uw inkomen. Afhankelijk van uw inkomen, vermogen en gezinssamenstelling kunt u toeslag krijgen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget. Veel mensen zien op tegen het omslachtige digitale proces van de aanvraag van de toeslagen. Bij de helft van de mensen die recht hebben op toeslagen gaat er iets mis.

Toeslagen

Er is regelmatig het een en ander te doen over toeslagen. Meestal gaat het over dwanginvordering door de fiscus of terugbetaling van te hoge voorschotten. Is het nu al tijd om actie te ondernemen of kunt u rustig afwachten?

Nog toeslagen over 2019 aanvragen. Door alle ophef over de toeslagen bent u misschien wel huiverig om toeslagen aan te vragen. Dat is niet nodig, zolang u maar zorgvuldig de gegevens voor de aanvraag invult. Door achteraf uw toeslagen aan te vragen, voorkomt u dat u onverwachts een groot bedrag moet terugbetalen. Op de website van de Belastingdienst kunt u veel meer over toeslagen lezen.

Het einde van het jaar is een goed moment om stil te staan bij de toeslagen, (zoals de zorgtoeslag) zowel over 2019 als over 2020. Als u wijzigingen op tijd doorgeeft dan voorkomt u dat u straks een groot bedrag moet terugbetalen. Wilt u helemaal op zeker spelen, dan kunt u de toeslagen ook achteraf aanvragen. Als u in de uitstelregeling zit dan heeft u automatisch langer de tijd om uw toeslag(en) aan te vragen.

Laat ons uw werk vastleggen