Toeslagen

Er is regelmatig het een en ander te doen over toeslagen. Meestal gaat het over dwanginvordering door de fiscus of terugbetaling van te hoge voorschotten. Is het nu al tijd om actie te ondernemen of kunt u rustig afwachten?

Nog toeslagen over 2019 aanvragen. Door alle ophef over de toeslagen bent u misschien wel huiverig om toeslagen aan te vragen. Dat is niet nodig, zolang u maar zorgvuldig de gegevens voor de aanvraag invult. Heeft u nog geen toeslag over 2019 aangevraagd, dan kan dat nog tot 1 september 2020. Door achteraf uw toeslagen aan te vragen, voorkomt u dat u onverwachts een groot bedrag moet terugbetalen. Op de website van de Belastingdienst kunt u veel meer over toeslagen lezen.

Het einde van het jaar is een goed moment om stil te staan bij de toeslagen, (zoals de zorgtoeslag) zowel over 2019 als over 2020. Als u wijzigingen op tijd doorgeeft dan voorkomt u dat u straks een groot bedrag moet terugbetalen. Wilt u helemaal op zeker spelen, dan kunt u de toeslagen ook achteraf aanvragen.

Laat ons uw werk vastleggen

Scroll naar top