Hallo!

Voor veel ondernemers is de boekhouding een noodzakelijk kwaad. Écht blij wordt vrijwel niemand ervan. En dat is niet zo gek, want jij bent als ondernemer op je best als je kunt werken aan jouw unieke expertises.

 

Maar om stappen te maken met je bedrijf, is het wel noodzakelijk dat je boekhouding op orde is. En laat dat nou net mijn expertise zijn. Ik zorg samen met jou voor overzicht in je financiële plan, omzetdoelen, administratie, jaarrekeningen, cijfers, belastingen en aangiften. Zodat jij je als professional kunt richten op datgene waar je écht goed in bent: bouwen aan je bedrijf.

Chemie met boekhouden

Mijn carrière begon aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik rondde daar de studie chemie (scheikunde) af. Na enige tijd gewerkt te hebben als analytical chemist en research chemist bleek al snel: er was geen chemie tussen mij en de chemie. Toch heb ik nooit spijt van deze keuze gehad. De vaardigheden die mij in deze branche het meest aanspraken, kan ik nog steeds kwijt in mijn huidige werkzaamheden. Verbanden leggen en strategieën ontwikkelen om zo tot het beste resultaat te komen, logisch redeneren en secuur werken, het zijn allemaal kwaliteiten waar ik later in mijn carrière veel aan bleek te hebben. 

Fiscaal adviseur

Die chemie bleek er namelijk wél te zijn met de fiscale wereld. En zo geschiedde, ik koos ervoor om een carrièreswitch te maken. Na het succesvol afronden van mijn studie Accountancy met een specialisatie in belastingadvies, begon mijn loopbaan als ‘financiële man’. In de elf jaar die volgden, heb ik bij diverse mooie organisaties mogen werken als assistent accountant, boekhouder en belastingadviseur. Toch begon er na verloop van tijd wat te kriebelen: ik wilde meer persoonlijke waarde toevoegen aan financieel advies. Vier jaar geleden maakte ik dan ook de sprong naar het zelf ondernemer worden. 

Even voorstellen…

Dus laat ik mij even voorstellen: ik ben Firas Alshazli, eigenaar en oprichter van odafiscal. Als ik iets over mijzelf vertel, dan vertel ik ook direct iets over mijn bedrijf. Bij mij vind je geen ingewikkelde termen, geen blabla, geen zoek-het-zelf-maar-uit-mentaliteit, maar een betrouwbare sparringpartner die overzicht aanbrengt in jouw financiën. Ik doe met hart en ziel werk dat ik leuk vind en mijn klanten zijn stuk voor stuk blij met mij. Misschien niet ‘blij’ dat ze belasting moeten betalen, maar blij omdat ze weten dat alles in fiscale zin goed geregeld is. Zodat ze niet vastlopen én zich kunnen focussen op datgene waar ze goed in zijn. Mijn beroep wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, maar als het toch moet: dan maar liever op een overzichtelijke, makkelijke en prettige manier.

Bel of vul het contactformulier in voor het maken van een (telefonische) afspraak